Ron Zacapa Cententario är en mycket populär rom som framställs i Guatemala. Märket grundades för att fira staden Zacapas hundraårsdag, en stad rik av historia och tradition. Lorenza Vazquez, Zacapas ”master blender”, överser framställningsprocessen av rom från utvinnandet av sockerrörsjuice (inte melass), till destilleringen, lagringen och vilken blend som ska ingå i rommen. Zacapa själva anser att kvaliten, och den framgång deras rom nått, kan tillskrivas de 2.300 m.ö.h faten för lagring ligger på, där medeltemperaturen på 17 grader ger den mognande rommen en spännande karaktär.
Rommen i Ron Zacapa Cententario XO lagras på dessa höjder mellan 6-25 år i gamla amerikanska fat för bourbon, spansk Sherry, Pedro Ximenezvin och i tunnor för konjak. Variationen ger en komplex rom rik på smaker och aromer.
SMAKBESKRIVNING AV RON ZACAPA CENTENTARIO XO
En rik arom av toffee och krydda kombinerad med ek och vanilj ger en komplex men ...