{:id=>23, :name=>"Drinko.se", :url=>"https://drinko.se", :currency=>"SEK", :locale=>"sv"}
Gin
Alla produkter
Spara
41 %
JMF SVERIGE
product image
Pris Sverige
289,95 SEK

Ditt pris

170,95 SEK

product image

Spara

4%

extra

Gin:

Du kan spara mycket pengar om du väljer att köpa Gin på Drinko.se istället för hemma i den lokala mataffären eller någon annan stormarknad. Vi ligger vid gränsen och kan erbjuda gränspriser som i allmänhet är lägre än hemma. Detta gäller särskilt för spritdrycker, som kan köpas särskilt billigt på Grænsen, och vi har därför valt att avsätta några extra rader för gin.

Gin i utbudet

De senaste åren har präglats av gin, eftersom fler och fler drinkar har kommit på modet och en traditionell Gin & Tonic har blivit särskilt populär. Det är en enkel drink, så det är valet av gin och tonicvatten som verkligen avgör dess kvalitet. Vi har ett brett utbud av gins, så det finns gott om möjligheter att prova olika Gin & Tonics hos oss. Alla våra gins har dock en sak gemensamt, och det är att de är billigare här än på de flesta andra ställen. Vi vet naturligtvis att du har olika preferenser, och därför har vi ett urval av alla populära ginsorter. Det gäller för många av våra spritdrycker, men i takt med att ditt intresse för gin har ökat, har även vårt ökat. Och det är här vi har ett brett urval, som varierar i smaker och prisklasser.

Ginhistoria

.

Ginens historia

.

Mannen som uppfann gin var läkare, och liksom många andra spritdrycker användes gin ursprungligen uteslutande för medicinska ändamål. Gin användes främst för att bota njurproblem, gallsten och gikt. Gintillverkningen spreds till Storbritannien där den blev mycket populär som dryck. Gin var mycket enkelt och billigt att tillverka och i mitten av 1700-talet producerades sex gånger mer gin än öl i Storbritannien! Detta tvingade regeringen att ingripa och den försökte höja skatten på gin, men initiativet verkar ha haft motsatt effekt och ledde till att människor började tillverka sin egen gin.

Hur tillverkas gin?

Gin destilleras i en speciell typ av kolonndestilleri som kallas Coffey-destilleri. Huvudsmaken i gin är enbär, men koriander, apelsin, citron, kanel och angelikarot är också viktiga och vanliga aromer. Det finns olika sätt att tillsätta smakämnen. Antingen blandas aromerna med en liten mängd sprit, vilket kallas att göra ett maccerat. Macceratet fungerar som ett koncentrat som används för att smaksätta den neutrala spriten med. Man kan också lägga aromerna i en korg inne i destilleriet. Spritdrycken smaksätts sedan via spritångorna som når korgen. Detta sätt att smaksätta gin kallas racking.

Olika typer av gin

På grund av sin popularitet och stora spridning har gin utvecklats i många olika riktningar. Följande kategorier kan vara bra att känna till: - London dry gin/English gin är den vanligaste ginsorten och är vad du vanligtvis får när du beställer gin. Smaken är torr och drycken är ganska klar. Plymouth gin är mildare i smaken än London dry gin. - Old tom gin är sötad med socker och används främst som bas i Tom Collins. - Golden gin lagras endast en kort tid på ekfat. Genever är det ursprungliga holländska ordet för gin. Genever har en tydlig smak av enbär och citrusfrukter. Har ofta en lite oljig konsistens eftersom den lagras på granfat!

0 kg

Frakt från 199.99 SEK