Vallformosa Brut består av 30% Macabeo, 40% Xarel·lo, 30% Parellada. Skörden och framställningen sker både manuellt och mekaniskt. Macabeodruvan tas under den första veckan i september; Xarel·lo under den andra och tredje veckan i september och Parelladadruvorna tas sist under första veckan i oktober. Den första jäsningen sker i rostfria ståltankar där temperaturen balanserar mellan 16ºC - 18ºC.och den andra jäsningen sker som traditionen kräver på flaska tills jästsedimenten lagt sig. Medellängden på lagringen ligge rpå 12 månader efter buteljering.
Vallformosa Brut har regelbundet vunnit tävlingar, tagit medaljer och fått lovord från olika tidsskrifter och testpaneler, senast vann denna cava guldmedalj på Feria Expovino Perú Wong 2011.
SMAKBESKRIVNING AV VALLFORMOSA BRUT
Färgen på Vallformosa Brut är mild och har lätt gröna inslag. Moussen är välformad och bubblorna är små. Aromen är fylld av fruktiga...