Tequila Espolon Blanco framställs vid Destilerio San Nicolas i Jalisco, Mexico, och den 100% agaven tas från Los Altosregionen som ligger i samma område som destilleriet. Under mäster Cirilo Oropeza´s erfarna ledning, där han personligen övervakat framställningsprocessen i årtionden, framställs en tequila som många anser var bland det smakrikaste man kan dricka när det kommer till tequila Blanco. Framställningsprocessen har i stort förblivit oförändrad i århundraden. Agaveplantan får mogna i upp till 10 år tills de erfarna skördarna, sk jimadores, skär ner agaven för hand. Därefter rostas piñan, eller den avskalade stammen, i ugn tills stärkelsen omvandlats till socker. Sockret fermenteras och får därefter genomgå två destilleringar.
Espolon tequila låter piñan rostas i 18-20 timmar och låter alkoholen destilleras i över 5 timmar, något som särkiljer Espolon från andra tequilaproducenter. Förlängingen av både ...