Campbeltown whiskydistrikt, en gång hem för över 30 destillerier, har bara tre kvar – varav ett som är Springbank. Det är den enda platsen som ännu mälter korn på ett traditionellt maltgolv, och ett av de få som inte till stor del ägs av ett bolag. Springbank 10-årig är bra balanserad av en läcker krämighet, en medium torvkaraktär och en rik nötaktig smak. Denna framstående whiskey är framställd med vatten från Loch Crosshill och är mognad främst i bourbonfat. Fortsatt mognad på sherryfat bidrar till ytterligare karaktär.
Smaken av Springbank
Krispig, fräsch och ljus i färgen. Springbank 10 omfamnar sitt speciella uttryck av trä och spetsas utmärkt med lite rök. Genom att det är en Islay-Whiskey finns en försynt nivå av torv - inte övermäktig, men rik. Aromatisk fruktighet och nötkaraktär, med inslag av knappt-där-men-det-värmer av kola, kanel och vanilj. Många upptäcker en subtil ton av mynta. På 46 % styrka ger den en ...