Springbank, som startades 1824 av Hedley G. Wright, är det äldsta, självständiga familjeägda destilleriet i Skottland och drivs idag av 4:e generationens Wright i den pittoreska staden Campbeltown. Springbank är även det enda destilleri där vart steg i framställnigen av single malt sker på plats. Var del från råvara till färdig produkt, kornmaltning, destillering och lagring på fat fram till buteljering sker på destilleriets ägor, Sprinkbank 10 år 100 Proof lagras på gamla amerikanska fat för bourbon i 10 år innan de tappas upp. Det är "cask strength" utan utblandning med vatten för att mildra alkoholhalten. Men med hettan från 57% följer också en distinkt smak som få single malts kan erbjuda.
SMAKBESKRIVNING AV SPRINGBANK 10 ÅR 100 PROOF
Springbank är en utmaning och ett spännande val med mycket integritet. Med 57% är alkoholen och elden det för med sig ett framträdande inslag. En rejäl arom av tunga toner, rökig torv, ekfat oc...