Ramón Bilbao Reserva är en intensiv och fyllig Rioja, som lagras 20 månader i ekfat. Ramón Bilbao görs på en blandning av Tempranillodruvor och Mazuelo och Graciano druvor. Druvorna plockas för hand och enbart de allra finaste druvorna väljs ut för lagringsprocessen. Efter att druvsaften lagrats i 20 månader i fat av amerikansk ek, lagras den ytterligare 20 månader i flaska innan den når marknaden.
Ramón Bilbao doftar av kakao, kaffe och cigarrer blandat med mörk frukt. Vinet har också tydliga men subtila undertoner av cederträ och rostade kastanjer.
Bodegas Ramon Bilbao finns i hjärtat av Rioja Alta. Vineriet anlades officiellt först 1924. På 30-talet blev Ramón Bilbao känd för sina viner och för att låta sina viner lagras, (som på den tiden var något nytt). Detta gör Ramón Bilbao till en av pionjärerna inom vinlagring i Spanien. Idag har Ramón Bilbao mer än 1 200 000 flaskor på lager i sina underjordiska källare. När den sis...