Pampero startades då fiskarsonen Alejandro Hernandez började framställa denna gyllene dryck 1938. Efter en tid expanderade märket när försäljningen tog fart men huvudproduktionen sker fortfarande på det familjeägda godset "Hacienda de Guadalupe" i norra Venezuela. Där framställs rom av yppersta klass och Pampero har nu satt standarden för vad venezuelansk rom är. Samman med få andra producenter har Pampero placerat Venezuela inom topp 10 av romexporterande länder.
Pampero Ron Añejo Aniversario är Pamperos flaggskepp, framställd 1963 för att fira 25-års jubileumet av tid i branschen. Bara den finaste rom används och blandas när varje individuellt fat nått sin optimala smak och kvalitet. Med sin blend av flertalet romsorter som lagrats 4-6 år i vita ekfat är Pamperio aniversario rankad inom topp 20 av Proof66 och har vunnit åtskilliga priser vid San Dransisco World Spirits Competition.
SMAKBESKRIVNING AV PAMPERIO ANIVERSARIOLäs mer