The Macallan har länge framställt mycket fin höglandsmalt, i varierande ålder men alltid med inslag av sherry från lagringen på gamla fat för just den drycken. Det ger en speciell sötma och värme, och tar man sig tid att notera smaken återgår den i princip i var Macallan som intas därefter.
Till skillnad från en vanlig Macallan (Innan serien Fine Oak introducerades lagrades all Macallan från 1970-talet och framåt enbart på sherryfat) trippellagras serien Fine Oak för att tilldela whiskyn en smakupplevelse utöver det vanliga. 8 år gamla amerikanska ekfat för bourbon och 2 år gamla amerikanska och europeiska ekfat för sherry används för att tilldela Macallan fine Oak en unik och elegant smak. Det här är den näst äldsta i serien, på högst repektabla 25 år. Och det märks.
SMAKBESKRIVNING AV THE MACALLAN FINE OAK 25 ÅR
Färgen påminer om gammal, gyllene bärnsten. Näsan möter en ren, alkoholfylld stöt innan en rik och robus...