The Macallan har lyckats med konststycket att kultivera en exklusiv och luxuriös image trots att destilleriet länge legat i topp-3 när det kommer till produktionskapacitet (bara Glenlivet och Glenfiddich ligger steget före). Grunden till detta, på ytan, motsägelsefulla förhållande ligger i en lång tradition av varsamt valda ingredienser, perfekt destillering och känsla när det kommer till lagring. Detta oavsett om det handlar om deras 10-åriga eller 30-åriga Single Malt.
Den nu legendariska Macallan Fine Oak lagras i tre olika fat under sin 18 år långa vila. Spanska, europeiska sherryfat (spanska sherryfat spelar en sån stor del i lagring av fin single malt att den inte räknas till europeiska fat) och amerikanska ekfat för bourbon, tilldelar på vägen sin unika smak till drycken. Den komplexa och unika kombinationen levererar en mycket len, delikat men samtidigt komplex single malt.
SMAKBESKRIVNING AV MACALLAN FINE OAK 18 Ã…R
Aromen Ã...