Juan Juvé Baqués grundade den första vingården 1921 och tog vid samma tid fram sin första "Juvé", framställd i källaren under familjegodset Sant Sadurni d´Anoia. Under åren som följde utvecklade de hela tiden tekniken men såg på samma gång till att behålla de starka traditioner kring framställningen levande och företaget inom familjen.
Druvorna tas från vingården "l'Oliverar" på godset Espiells ägor. Skalen på Pinot Noirdruvorna macereras lätt innan framställningen sker med två fermenteringar, en innan buteljering och en efter. Fram träder en enaståede Rosé Cava.
SMAKBESKRIVNING AV JUVÉ Y CAMPS PINOT NOIR
En vacker rosa färg möter ögat. Flertalet små bubblor bildar stråk som lättjefullt vandrar upp mot ytan vilket ger en fin kronutveckling. Den är ordentlig och moussen ger en spännande kontrast mot den rosa färgen och kronan dröjer sig kvar ett gott tag. Aromen är delikat men samtidigt intensiv. Noter av ...
SMAKBESKRIVNING AV JUVÉ Y CAMPS PINOT NOIR
En vacker rosa färg möter ögat. Flertalet små bubblor bildar stråk som lättjefullt vandrar upp mot ytan vilket ger en fin kronutveckling. Den är ordentlig och moussen ger en spännande kontrast mot den rosa färgen och kronan dröjer sig kvar ett gott tag. Aromen är delikat men samtidigt intensiv. Noter av frukt, som körsbär och jordgubbar kombineras med sötma från honung och blomster. Den fina gasutveckling som tidigare nämnts ger en krämig och levande textur, där alla de tidigare inslag man stött på frigörs.
Skall serveras med en temperatur runt 7-8 grader Celcius och serveras med fördel till fisk, charkuterier och rätter med ris och pasta.
' onclick='showFullContent("truncate_content",1000,this)'>Läs mer