Joseph Batlle jobbade på 1850-talet på la Plana där xarel-lo och macabeodruvor skördades regelbundet. Eftersom tog han över driften och vingården har varit i familjen sedan dess. Vid 1880 tog sonen Pep över och vingården blev snart framgångsrik som exportör av druvor till Frankrike, där en infestering av phylloxera skadat stora delar av den franska skörden. Kring samma tid byggde han även familjens vinkällare, Cellar Batlle, och egendomen framställde fram till 2001 en rad fin Cava som kommit att uppskattas runt om i världen.
Gramona Brut Imperial 2006 består av Xarel·lo: 50%, Macabeo: 40% och Chardonnay: 10% och har i de flesta tester och tidningar av rang konsekvent fått över 90 poäng av 100.
SMAKBESKRIVNING AV GRAMONA BRUT IMPERIAL 2006
Halmfärgad med gyllene inslag. I glaset stiger medelstora bubblor upp och ger en fin krona. Jäsningen tar fram dofter som påminner om mogen frukt på en bakgrunda av rostad nöt. Äp...