Freixenet startades när Dolores Salas och Pedro Ferrer Bosch gifte sig i den lilla katalanska staden Sant Sadurní d´Anoia. De var ett osagbart team; Dolores kom från en vinmakarfamilj med djup kunskap om framställning och Pedro bidrog med livlig entrepenörsanda. Och namnet, Freixenet var nämligen Pedros smeknamn som ung. De blev tidigt framgångsrika och är idag välkända som en producent av mycket fin Cava.
Basen för Freixenet carta nevada reserva semi utgörs av druvsorterna Macabeo, Xarel-lo och parellada. Druvorna plockas för hand med start i början av augusti och fortsätter sedan till oktober då de sista parelladadruvorna skördas. Druvorna pressas och får vila stills sedimentet lagt sig. Frexenets egna gästkultur introduceras och fermenteras udner två vecor. Därefter butelejeras de och fermenteras en andra gång under vila mellan 12-18 månade på fat av kastanjeträd.
SMAKBESKRIVNING AV FREIXENET CARTA NEVADA RESERVA SEMI
Me...