Basen för Freixenet carta nevada reserva semi utgörs av druvsorterna Macabeo, Xarel-lo och parellada. Druvorna plockas för hand med start i början av augusti och fortsätter sedan till oktober då de sista parelladadruvorna skördas. Druvorna pressas och får vila stills sedimentet lagt sig. Frexenets egna gästkultur introduceras och fermenteras udner två vecor. Därefter butelejeras de och fermenteras en andra gång under vila mellan 12-18 månade på fat av kastanjeträd.
SMAKBESKRIVNING AV FREIXENET CARTA NEVADA RESERVA SEMI
Medelstora bubblor ger en fin krona. Aromen har inslag av eleganta blomstertoner och undertoner av frisk citrus och äpple. Välstrukturerad mot gommen som ger ett uppfriskande intryck. Mjuk välbalanserad syra med livliga inslag av blomstertoner som även dröjer sig kvar vid avslutningen. Som "Semi" ligger denna Cava mellan de sötare och torrare i serien Carta Nevada. Gör sig utmärkt till ett bord skaldjur eller som en skål fö...