Den officiella nationaldrycken i Turkiet, Raki, är vad Tequila är för Mexico. Den baseras på källvatten från Bozdagområdet och de finaste druvorna som står att finna i den egeiska regionen. Druvalkoholen trippeldestilleras initiellt och destilleras därefter i stora kopparfat en sista gång. Raki smaksätts sedan med anisfrön vilket ger drycken dess distinkta smak. Serveras ofta rakt upp och ner eller med kylt vatten där den likt absint antar en vit, mjölkaktig färg. Raki kan drickas till det mesta. Den kan serveras som apertif eller till meze och är populär som komplement till kötträtter, däribland kebab.
SMAKBESKRIVNING AV EFE RAKI
Denna anisbaserade dryck för tankarna till Sambuca och absint. Det är en len och har en mycket distinkt ton av anis som möter tunga och gom. Alkoholen är framträdande och ger en behaglig värme som avslutning. Det är en mycket populär dryck i länder kring Turkiet och rättvist så; få anisbaserade spritsor...