Campari tillhör familjen ”bitters”, där Angostura Bitter, Fernet Branca och Gammel Dansk återfinns. Kännetecknet är bland annat örtessenser, kinin, apelsinskal och citrus som tillsätts för att ge drycken en bitter eller bittersöt smak. Bitters användes främst i medicinska syften för magproblem men blev snart uppskattad som en drink i samband med måltider och i drinkar.
Campari framställdes 1840 för första gången av italienaren Gaspare Campari och sekretess råder än idag kring det mytomspunna receptet. I all sin enkelhet innhåller Campari örtessenser, alkohol och vatten; hemligheten ligger i måtten och mängderna av var ingrediens, något som enligt Gruppo Campari endast en person känner till idag.
SMAKBESKRIVNING AV CAMPARI
Färgen är klassiskt vinröd och transparant. Doften för tankarna till en trädgård samman med bittra örter och grapefrukt. Öppningen är tillfälligt söt och påminner om körsbär, som snart övergår...