Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Vad säger Tullverket?

Vad säger Tullverket?

Så här skriver det Svenska tullverket om att handla alkohol via Internet från ett annat EU-land:

Från ett annat EU-land får du beställa alkoholvaror för ditt eller din familjs privata bruk. Din familj är de närmaste anhöriga som du delar hushåll med (till exempel partner, make eller sambo).

När du beställer alkohol via internet (eller via en vän eller bekant) ska du betala svensk alkoholskatt till Skatteverket innan alkoholen transporteras till Sverige. Om du inte har betalat alkoholskatten innan alkoholen transporteras till Sverige kan Tullverket omhänderta alkoholvarorna och inleda en skatteutredning. När Tullverket omhändertar alkoholvaror kontaktar vi alltid mottagarna via brev.

 

Skatteverket i Sverige skriver följande:

När du som privatperson beställer alkoholvaror via internet och varorna transporteras hit från ett annat EU-land, ska svensk alkoholskatt betalas för varorna.

Vem som ska betala den svenska alkoholskatten beror på vem som ordnar med transporten till Sverige. Blanketten för det heter SKV 540 och den kan du ladda ner från skatteverkets hemsida

När du ordnar med transporten genom att anlita till exempel ett transportföretag, ska du betala den svenska alkoholskatten.

KOMMENTARER 3

 • Jag och mina vänner har handlat många gånger från Tyskland och mina paket har aldrig omhändertagits av Tullen. Känns som det är väldigt få paket som stoppas.

 • Bo-Erik Johansson 09:21, mars 4, 2015

  Har en dotter som arbetar på hotell i Köpenhamn. Går det att leverera dit istället ?
  B-E

 • Hej Åsa!

  Ville bara tala om för dig att jag har handlat på Drinko ett antal ggr utan problem.

  Hälsningar

  Peter

3 artiklar

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.