Spritvarumärken som är namngivna efter människor

Spritvarumärken som är namngivna efter människor

jack-daniel

Det är ingen hemlighet att Captain Morgan, Johnnie Walker och Jack Daniel verkligen existerade. Morgan var en pirat, Johnnie en livsmedlehandlare och Jack en Amerikansk bryggmästare. Det finns ett antal fler kända varumärken som också är namngivna efter riktiga människor med facinerande livsberättelser.

Booker’s Bourbon
Efter att ha spelat fotboll med den legendariska tränaren Bear Bryant vid University of Kentucky anslöt Jim Beam´s barnbarn, Fredrik Booker Noe II familjeföretaget. År 1988 skapade han en av världens första premie Bourbonerna och döpte det efter sig själv. Booker’s Bourbon är lagrad mellan sex och åtta år.

Don Julio Tequila
Omgiven av tequilatillverkningskultur i Atotonilco El Alto, en liten stad i den mexikanska delstaten Jalisco, föddes Julio González. Redan vid 17 års ålder öppnade den ambitiösa unge mannen sitt eget destilleri 1942 för att producera alkohol för sina vänner och sin familj. Nästan 70 år senare är Don Julio Tequila känd världen över och är en av Mexiko´s finaste varumärken.

Karlsson’s Gold Vodka
På 1970-talet hjälpte destillatören Börje Karlsson till att skapa en av de mest berömda vodkas genom tiderna, nämligen Absolut Vodka. För 10 år sedan började han arbeta med Karlssons Gold Vodka som också döptes efter Börjes namn. Den självbetitlade vodkan är tillverkad av sju sorters potatis och destilleras bara en gång för att behålla en subtil kryddig smak.

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg (Max 80 kg)
Gå till kassan X
.