Sinatra Select superpremium whiskey

Sinatra Select superpremium whiskey

jack sinatra whiskeyLångt innan Diddy sålde Ciroc och Bethenny Frankel kom på Skinnygirl Cocktails, sippade Frank Sinatra av gudarnas nektar. Det var i alla fall så han uttryckte sig om Jack Daniels whiskey.

Sinatra fick Jack Daniels att lyfta till skyarna genom att dricka den och prata om den på scen. Sexton år efter Sinatras död har Jack Daniels ägare, Brown-Forman, och Sinatras dödsbo äntligen cashat in från det som tidigare mest varit ett informellt “godkännande”. I en ny Tv-kampanj lanseras Sinatra Select, som är en superpremium version av Jack Daniels, inspirerad av dess största fan.

Sinatra Select började säljas 2012 i duty free affärer på flygplatser på olika håll i världen. Senare samma år fanns whiskeyn tillgänglig i butiker på utvalda marknader.

Det planeras att spendera 2,3 miljoner dollar på marknadsföring, men Eric Doninger, som är kreativ direktör för Jack Daniel’s globala marknadsföring, säger att budgeten kan komma att växa ytterligare.

Det är med Frank Sinatra Enterprises, som är ett partnerskap mellan Warner Music Group Corp. och Frank Sinatras familj, som avtalet slutits. Avtalet slöts delvis för att tajma firandet av 100-årsdagen av Sinatras födelse som inträffar 2015.

Men med ett pris per flaska på 150 dollar och uppåt är Sinatra Select inget för den som har det lite skralt i kassan. Sinatra Select har en något högre alkoholhalt än vanlig Jack Daniels och har tydligare inslag av ekfat och kryddor. När du köper flaskan får du dessutom en presentförpackning och ett litet häfte som berättar om Sinatras historia med Jack Daniels.

Förhoppningen är naturligtvis att Sinatra Select-kampanjen även ska ha positiva effekter på försäljningen av vanlig Jack Daniels. Konsumenttester har visat att Sinatra Select även går hem hos den yngre publiken. Eric Doninger konstaterar att Sinatra fortfarande driver kulturen framåt och även att nutida artister slår an Sinatras ”classic cool” och introducerar drycken för en yngre publik.

Det sägs att Sinatra introducerades för Jack Daniels av Jackie Gleason I slutet av 40-talet, på den tid som Jack Daniels fortfarande bara var en regionalt känd whiskey. Och Gleason finns faktiskt med i videoannonsen för Sinatra Select.

Att Sinatras så ofta pratade om Jack Daniels på scen och skålade med publiken med ett glas i handen gav Jack Daniels den PR-skjuts som hjälpte till att göra den till en nationellt känd whiskey. Frank Sinatra begravdes även med en flaska Jack Daniels när han dog 1998.

 


Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
.