Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Mint Julep

Mint Julep

Mint Julep

Under våren brukar det dyka upp lite trevligare mynta i matbutikerna och då blir jag alltid väldigt sugen på en Mint Julep.

Mint Julep serveras traditionellt i en silverbägare som, efter att den fyllts med krossad is, får ett fint lager av kondens och frost på utsidan. Även om bägaren går att byta ut mot ett glas så är det väldigt viktigt att använda krossad is. Någon annan form av is kommer inte få samma resultat - så skippa inte det!

Något som många gör fel när de hanterar mynta är att totalt demolera den i botten av glaset. Då frigörs klorofyllet i löven vilket ger en ganska bitter och tråkig smak. Den goda smaken sitter i oljan som du får fram genom att bara gnida eller klappa dem lätt mot varandra.

Mint Julep:
- 6 cl bourbon
- 1-2 cl sockerlag
- Mynta
- Krossad is

1. Börja med att gnida ett knippe mynta försiktigt mot insidan av glaset med hjälp av en muddlare.

2. Lägg sedan ytterligare ett par myntablad i ena handen och klappa till dem med den andra som om du applåderar. Det kan låta fånigt men det är faktiskt allt som behövs.

3. Lägg myntan i botten av glaset och häll i sockerlagen. Variera mängden sockerlag beroende på hur söt du vill ha den, personligen gillar jag när den är lite sötare. Snurra glaset ett par varv i handen så att sockerlagen tar smak av myntan och sköljer upp lite mot insidan av glaset.

4. Fyll glaset med krossad is och häll sedan i bourbon. Isen sjunker oftast ihop lite när man häller i spriten så toppa upp ordentligt med is efteråt.

5. Ta ytterligare ett knippe mynta och klappa till ordentligt i handen. Stick ner myntan i isen tillsammans med ett sugrör. Sugröret bör vara så kort att näsan nästan nuddar myntan när du dricker, så att man upplever både den friska doften och smaken av myntan.

Skål!

/Magnus

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.