Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Klassiska tillfällen att förtära Jägermeister

Klassiska tillfällen att förtära Jägermeister

jägermeister

Hos många av oss väcker Jägermeister nostalgiska minnen. I de flesta fallen åker ”Jägern” fram då det är dags att festa loss eller då någonting måste göras åt den bedrövliga stämningen. Inte sällan handlar det om följande tillfällen...

24-timmarskryssning och Jägermeister

Alla som varit på en 24-timmarskryssning vet att det finns två huvudkategorier av människor. 1) De som vill festa/dricka sprit och 2) De som vill åka hem/dricka sprit. Till de förra räknas ett oändligt antal människor av olika ursprung, åldrar och karaktärer. Det skulle förmodligen krävas sextiofemmiljoner tecken för att göra en djupgående porträttering av dessa. Och det har nog ingen tid med. Till de senare räknas, kort och gott, Ålänningar/Finländare. I samma sekund som båten lättar ankar, undviker huvudkategori 1 huvudkategori 2. Då det hela är ömsesidigt undviker även kategori 2 kategori 1. För att undvika all form av mänsklig kontakt håller sig den ena gruppen i baren medan den andra tar sig snabbast möjligt till hytten, alternativt gömmer sig i båtens för-eller akterände. Båda dricker dock Jägermeister. Ett osynligt kontrakt som skapats genom hundratals år av sjöfart skapar även ett närmast unikt fenomen. Nämligen att ingen av grupperna befinner sig på tax-freen samtidigt. Aldrig. Båda köper dock Jäger.

After Ski och JägermeisterJäger

Oavsett om det är i Alperna, i Åre, i Sälen eller i Tärnaby, avslutar många skid- och snowbordåkare dagen i baren. Törstiga och till tonerna av ”Alice, who the fuck is Alice”. Öl och Jägermeister är närmast synonyma med After Ski.

Bröllopsfesten och Jägermeister

Det kan vara olidligt tråkigt att lyssna på alla bröllopstal, framförallt alla dessa ”pretton” som tror att de både är charmiga och roliga på samma gång. Det är de inte och det är du som får lida. Men det finns hjälp att få.  I den långa väntan på att få borden avdukade och klartecken att gå till baren, tar du helt sonika upp en flaska Jägermeister (som legat gömd under stolsbenet) och delar den med dina bordskamrater. Du kommer garanterat att bli populär och om du dessutom sitter vid singelbordet, ökar chansen markant till att du får till det med din bordsdam/bordsherre.

Minnesstunden och Jägermeister

I (viss) likhet med bröllopsfesten kan talen på en minnesstund göra dig olidligt deprimerad. Framförallt om du haft en nära relation med den avlidne. Det du måste fråga dig är om den du höll så kär, verkligen skulle vilja att du befann dig i ett sådant tillstånd.  Handlade det om en glad och levnadsglad prick, skulle han/hon förmodligen bli bestört om de närmast anhöriga förvandlade minnesstunden till ett tröstlöst farväl. Nej, livet är en fest och lite Jägermeister lättar alltid upp stämningen.

 

Jägerbomb

 

Så ska en jägermeister drickas

Nu när vi har beskrivit några klassiska tillfällen att förtära Jägermeister ska vi, som utlovat, ge lite enkla tips på hur man kan dricka den.

Jägermeister rakt upp och ner

Snälla. Försök att ha den iskall. Det blir betydligt godare. Häll upp din Jägermeister i ett shotglas och njut av den klassiska smaken; gjord på 56 stycken olika örter och kryddor.

 

Ubåt – Jägermeistershot + öl = sant

Den här varianten verkar alla känna till. Varför vet ingen. Vi tror att det handlar om utmärkt marknadsföring under flera decennier. Häll öl i en rejäl ölsejdel. Fyll upp Jägermeister i ett shotglas. Sänk ner shotglaset i ölsejdeln. Vissa föredrar att dricka upp allt innehåll på en gång, men det är inget du ska känna dig tvingad till. Det roligaste med allt är själva sänkningen.

Omvänd Ubåt eller Nuclear Sub

Det här är för dem som antingen har starka nerver och ett gott spritsinne, eller för de som vill imponera på sina kamrater (rekommenderas inte). Precis som rubriken förtäljer är detta en omvänd Ubåt. Med andra ord fyller du upp en rejäl ölsejdel med Jägermeister. Sen sänker du ett shotglas med öl ner i sejdeln. Här säger vi inget mer, annat än att du bör vara mycket försiktig.

Det finns såklart mycket mer att säga om Jägermeister och dess ursprung. Se mer på deras hemsida www.jagermeister.com!

Hur dricker du din Jägermeister?

Skål!

/Carl

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.