Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Gin & Tonic

Gin & Tonic

Gin & Tonic är en av sommarens mest populära drinkar. Den är enkelt att göra, lätt och uppfriskande i smaken och kan drickas både dag som kväll. Men det var en gång i tiden då gin & Tonic inte konsumerades för nöjes skull…

I början av 1800-talet förbättrade Brittiska officerare i den Indiska armen sin malariamedicin genom att blanda den med Tonic, socker, kolsyrat vatten och gin.

Malariamedicinen var nämligen ett rent extrakt från Peruansk kinin som framställs från barken på kinaträd. Medicinen var extremt svårt att dricka rent så istället för att dricka det med sina trupper tog de sin malariamedicin på kvällen då de hade sina cocktails.

På så vis uppkom den riktiga Gin & Tonic som snart kom att bli en populär dryck inom det brittiska emperiet. I dag är Tonic producerat av syntetiskt kinin och är inte ett skydd mot malaria.

SÅ HÄR GÖR DU EN KLASSISK GIN & TONIC

 

Ingridienser

1/3 Gin

2/3 Tonic water

Citronskiva

 

Fyll halva glaset med is och tillsätt gin (1/3-del). Förslagsvis Gordons Gin som vi nu har på erbjudande. Tillsätt Tonic (2/3-delar) och pressa ut saften ur citronen. Garnera sedan med en ny citronskiva och bland lätt med en lång cocktailsked.

 

Ett tips under heta sommardagar är att byta citronskivan mot några skivor gurka.

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
.