Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
En riktig Daiquiri

En riktig Daiquiri

Strawberry-DaiquiriEn riktig Daiquiri - "Daj-kar-i" som en vän brukar kalla den - innehåller normalt sett inte mer än färskpressad limejuice, rom och socker. Enkelt och väldigt gott. Men en klassisk Daiquiri är nog långt ifrån så populär som dess mixade spin-off med olika fruktsmaker. Tyvärr så görs oftast dessa med tråkiga färdigblandade smakmixer eller så blandas de ut med alldeles för mycket is. Köp en kartong färska jordgubbar istället och följ det här enkla receptet för en Daiquiri som jag lovar går hem hos alla.

Strawberry Daiquiri:

- 3 dl jordgubbar
- 2 st hela limefrukter
- 2,5 dl Spiced Rum
- 0,5-1 dl strösocker
- 1 äggvita
- 4 nävar is

1. Skala och dela limen i halvor.

2. Mixa sedan jordgubbar, lime, rom, den mindre delen socker, äggvitan och tre stora nävar is till en slät blandning.

3. Smaka av och tillsätt mer socker och is efter behag. Mängden socker varierar beroende på hur mogna och söta jordgubbarna är.

Tänk på att inte mixa för länge så att värmen från mixern smälter isen. Syftet är bara att isen skall krossas och alla ingredienser blandas väl.

Som jag nämnt tidigare så ger äggvitan drinken en len konsistens och ett fint skum men den binder även ihop ingredienserna och gör så att de inte skiktar sig lika lätt. Om du inte känner dig bekväm med att använda råa ägg så kan du köpa pastöriserade äggvitor i de flesta större mataffärer.

Skål!

/Magnus

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.