Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Dark and Stormy

Dark and Stormy

Som ni kanske har märkt så har jag en viss förkärlek till ingefära. Och för att inte bryta trenden så tänkte jag passa på att tipsa om den fantastiskt goda och väldigt enkla drinken - Dark and Stormy. Dark and Stormy är nationaldrinken i Bermuda, där den enligt tradition skall blandas med hemmagjord Ginger Beer och Gosling's rom. Det går så klart bra med alternativa ingredienser så ni får själva sätta ribban. Kom bara ihåg att resultatet självklart beror på kvaliteten av ingredienserna - skit in, skit ut - som min högstadielärare brukade säga.

Smaken är svår att misslyckas med men tricket att göra en snygg Dark and Stormy beror helt på vilken Ginger Beer man använder. Vissa är mer transparenta med en ljusbrun färg (mer likt Ginger Ale) och andra är grumliga och med en gulaktig ton. Det är den sistnämnda vi vill använda för bästa resultat. Personligen gillar jag Old Jamaica Ginger Beer som har en mycket passande färg och god smak.

Och glöm för guds skull inte den viktigaste ingrediensen - is! Ingen vill ha en ljummen drink!

Dark and Stormy
Foto: Henrik Lindgren

Dark and Stormy:

- 15 cl Ginger Beer
- 6 cl Spiced Rum

1. Fyll ett Collins- eller ett annat högt glas med is.
2. Fyll på med Ginger Beer.
3. Skikta Spiced Rum på toppen genom att försiktigt hälla den över baksidan på en sked.

Med rätt proportioner så kan du dricka direkt från glaset för att få lagom mycket rom och Ginger Beer i samma klunk. Annars får man själv blanda genom att röra runt med sugröret.

Drinkos smakpanel ger Dark and Stormy 5/5 cocktailbär med motiveringen: God smak! Lite stark i början, bäst mot slutet.

Skål!

/Magnus

KOMMENTARER 1

  • Den ser riktigt god ut och jag måste säga att jag också är ett fan av just ingefära i drinkar och även mat.

1 artiklar

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.