Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
Brace yourselves, Advent is coming...

Brace yourselves, Advent is coming...

...och självklart så måste vi ha något gott att dricka till adventsfikat. Advent, Lucia och Jul är högtider med många spännande smaker så varför inte byta ut den där gamla tråkiga glöggen och testa något nytt istället. 

Den första kryddkombinationen som slog mig var apelsin med nejlikor så till adventsfikat tänkte jag bjuda på en varm äppelcider med smak av just detta.

Adventsdrink

Kryddig Cider:

- 1,5 liter äppeljuice, gärna färskpressad
- Skal från en hel apelsin
- Skal från en hel citron
- 4 cm skalad och skiva ingefära
- 1,5 dl Maple Syrup
- 5 st hela kanelstänger
- 5 st hela nejlikor
- 1 tsk riven muskotnöt

1. Koka upp ingredienserna i en kastrull och låt sen blandningen sjuda på lägsta värmen i ca. 20-30 min för att kryddorna ska smaka av sig ordentligt.

2. Servera i koppar och dekorera med lite apelsinskal och en kanelstång.

Den här cidern är mycket god precis som den är men blir ännu godare med en skvätt Grand Marnier, Spiced Rum eller varför inte min favorit - Bourbon. Den går också utmärkt att cervera kall, förslagsvis i ett Rocks-glas med is.

Smakjuryn som den här gången fick bestå av min sambo Marlené hälsar att den var mycket god, tom. med Bourbon i, men godast var med Grand Marnier. Om hennes omdöme är att lita på får ni själva avgöra.

Skål!
/Magnus

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.