Läs mer
Välkommen till Drinko.se
Vi använder Cookies på denna webbsida för att förbättra din upplevelse och vår service. I och med att du fortsätter surfa på denna webbplats accepterar du användandet av Cookies.
9 tips till den ultimata halloweenfesten

9 tips till den ultimata halloweenfesten

Nu är oktober här och halloween börjar närma sig allt snabbare. Halloween är den 31 oktober så förbered dig på spöken, pumpor, läskig utsmyckning och en hel del kul. Här kommer våra 9 tips till den ultimata halloweenfesten!

 

1. VÄLJ TEMA TILL HALLOWEENFESTEN

Det första du ska göra är att välja tema till festen. Ska det vara läskigt eller klassiskt? Kanske ska det vara en temafärg, eller ska alla vara vampyrer och spöken?

Tema Halloween Välj tema till halloweenfesten

2. INBJUDNINGSKORT TILL HALLOWEENFESTEN

Skicka ut dina inbjudningskort via post eller per mail så snabbt du bestämt tema, tid och plats. Dina gäster ska veta vad de kommer till så de också kan förbereda sin klädsel. Halloween är fredagen den den 31 oktober men det går lika bra att ha festen en annan kväll. Det är inte datumet som är det viktigaste.

 

3. INREDNING OCH DIN KLÄDSEL

Nu är det dags att inreda festlokalen efter temat så allt går i samma stil. Många associerar Halloween med svart och orange, så fokusera på dessa färger.

Ljus i alla dess typer är hör till Halloween. Åk till affären och köp massor av ljus som du ställer runt om i festlokalen. Gärna orange, svarta och röda är att föredra.

I USA är pumpor heliga på halloween så du bör ha en del pumpor i olika storlekar som du karvar till läskiga pumpor med ögon som lyser. Addera en hel del spindelnät till detta så du verkligen får den rätta stämningen.

Din kostym är viktigt, klä ut dig till något som sticker ut och tänj på gränserna, det blir bara roligare.

 

4. ANORDNA LEKAR

Under festen måste det vara en del lekar, gärna lite tidigare på kvällen så gästerna snabbare lär känna varandra. Det kan vara en frågelek, musikquiz eller någon annan slags tävling. Se till så vinnarlaget får en cool vinst som de uppskattar.

 

5. MAT TILL HALLOWEENFESTEN

Dina gäster kommer att bli hungriga och vilja ha någon slags mat. Det kan vara chips, godis och plockmat. Gör gärna halloweeninspirerad plockmat och skippa middag runt bordet, det är fest!

oreo-spindlar Var kreativ när du lagar plockmaten

 

6. DRYCK TILL HALLOWEENFESTEN

Anpassa drycken efter dina gäster. Är de törstiga, findrickare eller vill de endast ha alkoholfritt? Tänk hellre för mycket än för lite då det blir ganska tråkigt om det tar slut på såväl dricka som mat alldeles för tidigt på kvällen. Så här kan du planera drycken för din fest.

Välkomstdrink
Vår bartender Magnus skapade den ultimata fördrinken till Halloween: Mary's Blood. Den borde du satsa på och du ser hela receptet här.

Bål
Satsa på en bål som du serverar gästerna på. Ett passande bålrecept är Bloody Rum Punsch som är både rätt i färgen och smaken. Du ser hela receptet här.

haloweenbal

Öl
De flesta vill ha ett ljust lätt öl så satsa på att köpa Carlsberg eller Slots guld. Det kan även vara roligt att ha en svart 5 liters öltunna från AC/DC som du hittar här.

Vin
Bag in box är det som gäller då de är smidigare att ha på en fest och de flesta tycker dessa viner är bra. Köp mer av det röda vinet då det dricks mer av det på de flesta fester. Förslagsvis köper du de röda vinet Sunrise Cabernet Sauvignon eller Grand Sud Merlot. När det gäller de vita vinerna kan du köpa Leva Chardonnay Dimiat & Muscat eller Königsmosel Riesling.

Alkoholfritt
Alkoholfritt ska alltid finns på en fest. Gå på närmaste matbutik och köp alkoholfri cider och en god flädersaft. Se till så det finns is att lägga i drycken.

 

7. TÄVLINGAR

Din På en halloweenfest uppskattas det alltid att ha en ”Bästa kostymtävling”. Låt de andra gästerna bestämma genom att ha en röstlåda där alla deltagare röstar. Även här ska priset vara något coolt.

halloweenkostymer Vem har bäst klädsel?

8. TA BILDER PÅ DINA GÄSTER NÄR DE ANLÄNDER

Sätt upp en halloween inspirerande bakgrund med spindelnät, ljus, blod och pumpor där du fotar alla dina gäster när de anländer till festen.

 

9. SLAPNA AV OCH NJUT AV FESTEN

När alla gäster har kommit och festen har börjat ska du se till att ha kul, slappna av och njuta av festen i dina vänner sällskap.

PS. Har du fler tips kan du skriva det i kommentarsfältet nedan!

Lämna en kommentar
Vikt på din order: kg
Gå till kassan X
0 kgFRAKTKALKYLATOR
.