För den som inte dricker rom för namnet Angostura ofta tankarna en till den bittra örtessens som används som smaksättare i diverse drinkar. Dock har Angustura, med sitt ursprung på Trinidad & Tobago, också framställt meycket god rom sedan 1900-talets början. Angostura 1919 framställdes för första gången 1919 (därav namnet) och består av en blend av både ljus och mörk rom som lagrats i förkolnade bourbonfat i minst 8 år. Denna fantastiska rom har en mognad bortom sina 8 år och är en lika perfekt introduktion för noviser som den är en njutningsfull upplevelse för en sann connoisseur.
SMAKBESKRIVNING AV ANGOSTURA 1919
Gyllene med klar transparens. Aromen är fylld av dofter som för tankarna till kakao, melass, karamell och vanilj. Den sötma som aromen avger, återfinns också i smaken, men är här inte lika framträdande. Smaken är mjuk och avrundad; den öppnar upp och breder ut sig med en rik smak av nötter, aprikos, brunt ...